Real Noorderwijk wint galawedstrijd tegen VDL Eindhoven: Real Noorderwijk – VDL Eindhoven 4-2

Real Noorderwijk speelde vrijdagavond tegen VDL Eindhoven. Dit was dan ook meteen een topaffiche waarbij het nieuwe Real zijn nieuwkomers, ambities en hun structuur aan de pers voorstelde. De wedstrijd was de eerste echte test voor de thuisploeg.

Sterke bezoekende doelman

De wedstrijd kwam traag op gang waarbij beide teams elkaar eerst wat gingen aftasten. In de eerste 5’ zagen de talrijke supporters enkel schoten uit de tweede lijn. Eindhoven was het meest gevaarlijk in de beginfase. Na een zestal minuten nam de thuisploeg de match in handen en El Attaibi dreigde met een schot net naast. Een minuutje later knappe actie Bouyakoubi maar zijn voorzet kon net niet binnengetikt worden door Oucheikh.

Na tien minuten schoot Messaoui de bal op de paal na een mooi ingestudeerde corner. Real dringt aan en blijft dreigen. Bouyakoubi, El Kharoubi en Salah hun schoten maar telkens stond er een zeer sterke bezoekende doelman in hun weg. Na 14’ de mooiste aanval van de eerste helft Attaibi –Salah maar weer lag de keeper van de bezoekers in de weg. De wedstrijd was redelijk stevig en na 16 minuten resulteerde dit in een 10-meter trap voor Real.

1-0 via Attaibi

Attaibi doet waarvoor hij komt. Hij trapt deze keihard binnen. 1-0. Eindhoven op zoek naar de gelijkmaker maar thuisdoelman Talhaoui bewees dat hij al in supervorm is. Met een 1-0 ging men rusten. Een juiste ruststand alhoewel de thuisploeg nog voor een hogere en veiligere rustand kon en misschien moest zorgen. De tweede helft begon Real zeer sterk. De thuisploeg ging hoog druk zetten en Isham onderschept de bal en knalde deze hoog in de linker bovenhoek.2-0.

Na een zestal minuten moest de thuisploeg even wat gas terugnemen tegen een Eindhoven dat fysiek zeer sterk was. De Nederlandse ploeg kwam snel in foutenlast en dit resulteerde na tien minuten weer in een 10-meter trap. Salah nam deze voor zijn rekening en weer was de bezoekende keeper kansloos.3-0.

Toen Real moest terug zakken op eigen helft door de fysiek sterke bezoekers konden deze op twee minuten tijd de score terug brengen tot 3-2. Real hapte even naar adem. Trainer Gessner zag dit en vroeg even een time-out.

Dit deed deugd bij de thuisploeg en na deze onderbreking kwamen ze terug beter in hun spel. 16’ nogmaals een fout en weeral Salah aan de tienmeter. Doch deze trapte hij op de paal. Eindhoven speelde op het randje in de duels maar moest weer een fout maken op een zeer bedrijvige El Kharoubi en Salah mocht weer een 10-meter binnen schieten. 4-2.

De thuisploeg hield deze stand op het scorebord en zo eindigde deze topmatch op een verdiende overwinning.

Andere uitslagen

- Beloften Real Noorderwijk – VDL Eindhoven 4-5 Sterke wedstrijd van onze jonge gasten en een onverdiende nederlaag.

Real Noorderwijk B – Beloften Proost Lier 6-1

Mooie overwinning van onze kersverse derde nationaler.

Damesploeg Real Noorderwijk – LZB Leuven 6-0 Knappe overwinning van onze dames die hun eerste match speelden.

verslag: Gino Vervoort/Real Noorderwijk/Nnieuws.be

foto's: volgen